назад

Про боротьбу з домашнім насиллям та допомогу від Центрів з надання БВПД розповіли під час інформаційного семінару

1

Не потрібно терпіти-необхідно діяти і боротись за гідне життя для себе і своєї родини. Саме в цьому переконаний заступник директора Регіонального центру БВПД у Рівненській області Микола Павлюк, що в рамках правопросвітницької кампанії «Відповідальне батьківство» взяв участь в інформаційному семінарі, який пройшов у стінах Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Домашнє насильство-ганебне явище у нашому суспільстві ,яке вкрай необхідно викорінити. Проте багато людей воліє замовчувати подібні факти, остерігаючись громадського осуду, керуючись усталеними стереотипами або ж просто не маючи віри, що ситуацію можна змінити на краще. Але це цілком реально. Яскравим прикладом того слугує успішна практика працівників та адвокатів Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області. На інформаційному семінарі організованому для представників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та соціальних працівників в ОТГ, заступник директора Регіонального центру БВПД у Рівненській області Микола Павлюк, розповів про роботу регіонального та місцевих центрів.

2

Саме до таких закладів, що працюють в системі БПД, соціальні працівники можуть скеровувати людей, що потерпають від домашнього насильства. Отримати первинну правову допомогу, себто консультацію, мають право всі без виключення громадяни. Микола Павлюк, зосередив увагу на окремій категорії громадян- постраждалі від домашнього насильства. Такі люди можуть звернутись до бюро правової допомоги або Центрів БВПД за складанням заяв до суду щодо винесення обмежувального припису.

3

Надають допомогу, тим хто опинився у складних сімейних обставинах і сімейні радники. Вони проводять прийом громадян, спільно з працівниками центру безоплатної вторинної правової допомоги, щосереди у Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області. Інститут сімейних радників, що співпрацюють з системою БПД, запрацював у листопаді 2018 року. За цей час до них звернулось більш ніж 230 осіб.Разом з тим, Микола Павлюк зробив акцент і на правопросвітницькій роботі яку проводять центри БВПД. Адже в першу чергу людина сама має вирішити для себе, що вона більше не хоче бути жертвою, а вже тоді їй в цьому допоможуть кваліфіковані юристи.

4

На останок зустрічі соціальним працівникам були роздані інформаційні буклети, де окрім корисної довідкової інформації також вказані і контактні дані центрів БВПД, працівники яких працюють цілодобово, без вихідних та завжди готові прийти на допомогу.