назад

Про документи для отримання безоплатної вторинної правової допомоги розповіли ветеранам війни на інформаційному семінарі

14886147 1178959502149636 1175513342 n

24 жовтня 2016 року в Чортківському районному центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для учасників АТО під керівництвом начальника відділу активної підтримки безробітних центру зайнятості Ольги Желізняк, за участі начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олени Овсинської та учасників АТО.

В ході семінару обговорювалися питання реалізації законних прав та інтересів учасників АТО та членів їх сімей. Присутні ознайомилися із переліком соціальних пільг, на які вони мають право згідно із ст. 12 Закону України “Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту”, а саме: умовами пільгової оплати комунальних послуг та забезпечення твердим паливом, проведення оздоровлення, медичного обслуговування, отримання матеріальної допомоги та ін.

На жаль, не всі учасники АТО обізнані зі своїми правами і це часто стає перешкодою на шляху їх реалізації. Юридичні консультації та роз’яснення, захист, здійснення представництва інтересів осіб та складання документів процесуального характеру стосовно питань, пов’язаних із соціальним захистом громадян — правові послуги, які надає Чортківський місцевий центр учасникам АТО та іншим категоріям осіб. Ці послуги передбачені ст. ст. 3, 13 та п. 9 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Наприкінці заходу присутні отримали буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу та координатами місцевого центру.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ

Які документи потрібно надати до місцевого центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги?

Ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», при зверненні у місцевий центр пред’являють:

паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

ідентифікаційний код;

посвідчення встановленого зразка.

Не менш важливим є те, що, відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» учасники бойових дій звільняються від сплати судового збору під час розгляду справ щодо їх соціального захисту в усіх судових інстанціях.

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися до місцевого центру за адресою: вул. Шевченка, 54, м. Чортків, а також за телефоном: (03552) 2 09 50.

 

Також в області працює три місцеві центри з надання БВПД та чотирнадцять бюро правової допомоги. Їх контакти можна переглянути тут:  

 

Тернопільський місцевий центр;

 

Кременецький місцевий центр;

 

Чортківський місцевий центр.

 

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А так само дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.