назад

Про доступ до правосуддя в Україні йшлося під час зустрічі у Регіональному центрі

mis 1   У понеділок, 13 серпня, представники моніторингової місії ОБСЄ в Україні провели робочу зустріч із фахівцями Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області.

    Упродовж зустрічі представники місії дізналися про структуру та діяльність системи безоплатної правової допомоги, роботу фахівців центрів та бюро, порядок надання безоплатної вторинної та первинної допомоги тощо. Цікавило моніторів і те, як ведеться контроль за дотриманням прав людини у частині забезпечення її конституційного права на безоплатну правову допомогу, якістю надаваних адвокатами послуг, порядком оплати їхніх послуг та ін.

DSCN0293
    Директор Регіонального центру Василь Попадинець поінформував представників моніторингової місії про діяльність центрів правової допомоги на #Закарпатті, результативні показники роботи Регіонального та місцевих центрів за перше півріччя 2018 року, роботу мобільних та дистанційних пунктів надання #БПД тощо. 
   Про моніторинг роботи адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу за рахунок держави, гостей поінформував начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Павло Марамигін. 
   Фахівці Регіонального центру також висловили свої думки та пропозиції щодо шляхів покращення доступу до правосуддя через безоплатну правову допомогу. Як зазначили представники місії, наразі експерти проводять моніторинг у судах, прокуратурі, державних органах тощо на предмет доступу до правосуддя в в Україні. Усі висновки та пропозиції будуть задокументовані та надіслані на розгляд #ОБСЄ, після чого буде опубліковано офіційний звіт про стан #правосуддя в державі та надано методичні рекомендації.