назад

Про гендерну рівність та протидію насильству в сім’ї говорили в Лебедині

OkM 170922 0322 вересня при Лебединській РДА відбулося перше установче засідання створеної координаційної ради щодо об’єднання зусиль стосовно сприяння реалізації ефективної державної політики з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми; формуванню позитивного ставлення до сім’ї, відповідального батьківства, відродженню та збереженню національних сімейних цінностей, утвердженню рівних прав і можливостей жінок та чоловіків в усіх сферах життєдіяльності суспільства в Лебединському районіНа захід також запрошено також головного спеціаліста Лебединського бюро правової допомоги Євгенію Логвіненко, із метою надання кваліфікованої допомоги,

як юриста, щодо розробленні проектів районних програм і інших нормативно-правових актів стосовно реалізації державної політики з питань сім’ї, гендерної рівності, протидії торгівлі людьми та попередження насильства в сім’ї.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Любов Білокобильська повідомила присутнім про стан виконання Конвенції ООН щодо ліквідації всіх форм дискримінації жінок в Україні. Підкріпивши свої слова промовистими слайдами, вона висловила думку про те, що в нашій країні відбувається поступовий відхід від суто патріархального ладу, але до повної гендерної рівності ще досить далеко.

OkM 170922 01

Цікаву статистичну інформацію з даного питання озвучила заступник голови районної ради Світлана Горошко. Так на прикладі Лебединського району жінки набагато рідше займають керівні посади. З 23 сільських рад Лебединщини головами у 18 з них є чоловіки і лише в 5 – жінки. Натомість більшість посад секретарів дістається жінкам.

OkM 170922 02

Під час обговорення питань порядку денного засідання Любов Білокобильська внесла пропозицію до 1 листопада узгодити і затвердити перспективний план роботи координаційної ради, а голова районної громадської організації інвалідів Валентина Івашина запропонувала організувати ряд виїзних засідань в селах району, аби сільські жінки мали змогу висловити свої побажання та пропозиції, які можна було б включити до відповідного плану спільно з юристами Лебединського бюро правової допомоги, адже громадяни отримають правові консультації з будь-якого питання на місці. Користуючись нагодою, Євгенія Логвіненко подарувала книгу проти насильства «Про нас» Любові Білокобильській.

Присутнім роздано інформаційні буклети з контактними даними Лебединського бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; (05445) 2-14-12.