назад
07.04.22

Про онлайн загрози в умовах воєнного стану говорили з школярами Гадяччини

 В умовах воєнного стану ми повинні враховувати низку факторів  задля безпеки власного життя та здоров’я, в тому  числі слід  дбати і про інформаційну безпеку, адже сучасний інформаційний простір містить низку як безліч інформації, так і небезпек.

Так, 6 квітня 2022 року юристка безоплатної правової допомоги Гадяччини Ірина Калініченко провела для учнів 8-9-х класів Гадяцького спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 ім. Івана Виговського серію вебінарів на тему: «Відповідальність за висловлювання в мережі Інтернет».

Сьогодні ми не можемо уявити життя без гаджетів та інформаційних технологій. Майже кожен з нас має сторінку в різних соціальних мережах, таких як фейсбук, інстаграм, тік ток, твітер.

        «Інтернет є потужним засобом для реалізації права на свободу слова, висловлювання власних думок та творчої самореалізації, що безспірно є позитивним явищем. Але, нажаль, досить часто трапляються випадки коли окремі представники суспільства зловживають своїми правами чи невірно тлумачать їх суть, чим завдають шкоди правам та інтересам інших осіб» –  повідомила фахівчиня бюро правової допомоги.

Тож фахівчиня зазначила яка відповідальність передбачена за вживання нецензурної лайки та висловлювань, що містять явно виражені неприязні ставлення, образу, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образу почуттів громадян, у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, чи через інвалідність тощо. А також надала рекомендації що допоможуть уникнути конфліктних ситуацій в соціальних мережах.

Нагадуємо, що  громадяни можуть отримати консультацію за єдиним номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України) або звернутися онлайн. Детальніше – за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua.