назад

Про основи споживчих знань ішлося у Охтирці

OkM 170425 10   25 квітня 2017 року, у рамках проведення тижня права, у Охтирській  загальноосвітій школі І-ІІІ ступенів №5 імені Р.К.Рапія, представники Охтирського місцевого центру з надання БВПД  Марина ЛАПОНОГ та Валерій ГРАБАР провели лекцію для учнів  9-го класу з питань захисту прав споживачів. На заході також були завідуюча філії бібліотеки для дітей Тетяна ЧУРСІНА, яка розповіла про Конвенцію про захист прав дитини та представник педагогічного колективу Євгенія БОНДАР.

«Сучасному громадянину необхідно мати уявлення  про основи споживання, про права споживачів та вміти застосовувати набуті знання у конкретних ситуаціях. Саме тому основні поняття про споживчі знання, про якість товарів та послуг важливо знати», – такими словами розпочала Марина ЛАПОНОГ.

Із метою більш ефективного вивчення Закону України  «Про захист прав споживачів» дана лекція може стати у нагоді не тільки підростаючому поколінню, але і, загалом, споживачам.

OkM 170425 11

Учням було повідомлено інформацію щодо законодавства що регулює захист прав споживачів, що складається із Закону України «Про захист прав споживачів», Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України та інших нормативно-правових актів, що містять положення про захист прав споживачів.  Також присутніх проінформувало про споживчі права під час придбання товару та звернуто увагу на перелік товару, які не підлягають обміну.

OkM 170425 12

Марина ЛАПОНОГ та Валерій ГРАБАР з метою закріплення матеріалу,  провели тестові завдання до Закону України «Про захист прав споживачів» та приклади ситуацій порушення прав споживачів.

 

OkM 170425 13

Кожному роздано буклети, розроблені Охтирським місцевим центром з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.