назад

Участь у форумі стратегічного розвитку Білої Церкви

 

    24 квітня 2017 року відбувся Перший форум стратегічного розвитку «Біла Церква 2025».
    Організатор форуму – Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви за ініціативи міського голови Геннадія Дикого та при підтримці фонду Василя Хмельницького K. Fund. Форум присвячений річниці затвердження Стратегії розвитку Білої Церкви на період до 2025 року.
    В ході заходу відбулося ознайомлення з реалізованими за цей час проектами, обговорення основних питань щодо розвитку міста та окреслення стратегічних завдань на цей та наступний рік.

    У своєму виступі міський голова зазначив, що одним із завдань стратегії розвитку міста є об’єднання влади, бізнесу, суспільства та подолання недовіри суспільства до влади. З огляду на це була прийнята Програма сприяння розвитку громадянського суспільства в місті, яка передбачила налагодження плідного діалогу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства, демократизацію усіх сфер державного управління і суспільного життя, всебічний захист прав і свобод людини та громадянина. А відтак, влада стала відкритішою, інститути громадянського суспільства долучаються до прийняття управлінських рішень, відбуваються прямі трансляції засідань постійних комісій, сесій міськради тощо.     На форум були запрошені представники громадськості, бізнесу та органів місцевого самоврядування, молодь та всі бажаючі долучитись до розвитку міста.    До заходу були також запрошені представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Київській області – директор Віктор Кіккас, заступник директора Ірина Іванчук та Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – директор Оксана Сірик
    Стратегія розвитку Білої Церкви – це документ, проект якого розроблений, що є дуже важливо, громадянами міста у співпраці з місцевою владою. Іншими словами вона була створена для людей, з людьми й самими людьми. 

Відповідальність і керівництво належать громадянам – це є найбільш важливою ознакою успішної стратегії міста. З цієї причини участь в підготовці міської стратегії була зведена до зовнішнього консультанта та виконавця на рівні комунікації з місцевими органами влади та громадою, і спрямована на максимізацію участі та підвищення активності всіх зацікавлених сторін у місті.
    Участь представників Центрів у даному заході дає можливість долучатися до життя громади, сприяти формуванню правового суспільства, забезпечувати всебічний захист прав і свобод людини.