назад
23.11.22

Про особливості взаємодії з соціальними партнерами говорили під час круглого столу у Полтаві

22 листопада 2022 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбувся круглий стіл на тему:  «Взаємодія відділення НСПП в Полтавській області з соціальними партнерами у сфері поліпшення соціально-трудових відносин та правової допомоги населенню».

Його учасниками стали представники системи безоплатної правової допомоги,  структурних підрозділів Полтавської обласної військової адміністрації, професійних спілок Полтавщини, відділення НСПП в Полтавській області, науковці.

Захід відбувся у рамках   відзначення  24-ій річниці з дня утворення  Національної служби посередництва і примирення  та мав на меті  обговорити практичні та теоретичні питання взаємодії всіх учасників соціального діалогу у суспільстві, розповісти   про можливості державних інституції та професійних спілок у напрямі захисту трудових прав громадян, зокрема і в умовах воєнного стану. . як їм у нагоді можуть стати представники  державних та недержавних інституцій.

Модератором заходу стали директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий та начальниця відділення НСПП в Полтавській області  Оксана Атаманюк.

Про організацію надання  правової допомоги населенню області та співпраця з соціальними партнерами у регіоні розповів учасникам круглого столу   директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  Олександр Черчатий. Він поінформував про те, які правові послуги можуть отримати громадяни  звернувшись до фахівців системи безоплатної правової допомоги, повідомив куди слід для цього  звертатися.

«Лише з початку року та станом на 18 листопада до офісів  системи безоплатної правової допомоги в регіонів звернулося майже 38 000 громадян. Крім того, що фахівці системи безоплатної правової допомоги надають юридичні консультації, представляють інтереси громадян у судах важливу роль у діяльності фахівців системи БПД відіграє правове інформування громадян про їх права,  алгоритми реалізації та механізми захисту.» – повідомив Олександр Черчатий.

За словами очільника системи БПД області  в умовах воєнного стану, окрім правових послуг громадяни потребують і правової інформації, адже законодавство стрімко змінюється і  потребує доведення правових норм до пересічних громадян. У цьому напрямі фахівці системи безоплатної правової допомоги Полтавщини активно співпрацюють з соціальними партнерами з числа представників Управління Держпраці у Полтавські області. центрів зайнятості,

Очільниця Відділення, Оксана  Атаманюк,   висвітлила повноваження, відділення з моменті створення і на сьогодні, його діяльність, зокрема в умовах  воєнного стану, наголосила на важливості розвитку соціального діалогу як процесу визначення та зближення позицій сторін в реаліях воєнного стану. Під час презентації роботи відділення, вона ознайомила присутніх з результатами роботи відділення за січень-жовтень поточного року та НСПП в цілому. Звертаючись до соціальних партнерів та представників позаштатного активу НСПП, наголосила на важливості продовження взаємодії відповідно до напрацьованого алгоритму з урахуванням вимог воєнного стану.

Захід пройшов у форматі активного спілкування, обговорення питань захисту прав громадян та консолідації зусиль учасників  зібрання задля проведення спільної інформаційної та практичної роботи  задля забезпечення прав громадян.

Захід не обійшовся без приємних моментів начальник відділення НСПП Оксана Атаманюк нагородила відзнаками НСПП  найбільш активних партнерів відділення.