назад

У Чернігові був підписаний меморандум з Регіональним Координатором у Чернігівській області Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

22 листопада директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Ірина Протченко, начальник відділу організації надання БВПД Анатолій Леоненко, директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко та Регіональний Координатор  у Чернігівській області Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Євгеній Артюх провели робочу зустріч з метою обміну інформацією про осіб, які потребують безоплатної правової допомоги з питань захисту прав зниклих безвісти та військовополонених, забезпечення надання такої допомоги, а також спільного інформування близьких родичів та членів сімей осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, про їх реалізації та підписання меморандуму.

Під час зустрічі було обговорено питання щодо подальшої співпраці.

Для пошуку зниклих безвісті можливо скористатися такими вебсторінками та каналами у соцмережах як:

1.Знайди рідних – бот, створений за ініціативи «Міжнародної асоціації кібербезпеки» та інших громадських організацій:

2. Розшук за даними Національного інформаційного бюро надає інформацію про зниклих військових і цивільних –  загиблих, полонених або депортованих з України: https://t.me/nib_uncp_bot.

3. Служба розшуку дітейдопоможе знайти загублену дитину в межах країни, а Missing Children Europe— за кордоном.

4. Бот “Пошук дітей”створено Ювенальною поліцією України для пошуку дітей, які зникли або з якими втрачено зв’язок під час вторгнення рф в Україну.

Також нагадуємо єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.(цілодобовий)