назад
22.04.16

Про підготовку до відкриття бюро правової допомоги та специфіку відбору їхніх керівників говорили у Городку та Ярмолинцях

20160420 101225     20 квітня директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький та головний спеціаліст відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Валентина Корчинська побували у Ярмолинецькому та Городоцькому районах, де зустрілися з керівниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, районного управління юстиції та відділення поліції.

     У Ярмолинецькому районі разом із представником районного управління юстиції Наталією Костюк Григорій Гоцький провів зустрічі із керівником апарату районної державної адміністрації Олександром Цісарем, керуючим справами районної ради Анатолієм Лисом, ярмолинецьким селищним головою Віктором Хоптяром. Говорили про способи налагодження ефективної співпраці органів влади району та Хмельницького місцевого центру задля поліпшення якості надання первинної правової допомоги мешканцям району, а також про необхідність системного поширення інформації щодо можливості безоплатно скористатися послугами адвоката для вирішення правових проблем у судовому порядку серед осіб вразливих категорій.

     Важливим моментом зустрічі стало обговорення організаційних та господарських питань, що стосуються створення у районі бюро правової допомоги.

     У розмові з начальником Ярмолинецького районного відділення поліції Олександром Гуком йшлося проособливості співпраці місцевих центрів з надання БВПД, слідчих та дільничних інспекторів поліції району призалученні адвокатів для представництва інтересів потерпілих та свідків на стадії досудового розслідування.

     Зустріч-інформування про порядок та умови проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги відбулася на базі Ярмолинецького районного центру зайнятості. Послухати про функції бюро та вимоги до їхніх керівниківзібрадися юристи, які працюють в апараті районної державної адміністрації, районної ради, управління Пенсійного фонду, інших установ та організацій, а також особи із вищою юридичною освітою, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

     Робочі зустрічі з посадовцями проведено і у Городоцькому районі, зокрема з головою районної державної адміністрації Віталієм Кропивницьким, заступником голови районної ради Русланом Райтаровським, начальником районного відділення поліції Романом Конюшком, директором районного центру зайнятості Анатолієм Вандоляком. А зустріч-інформування про порядок та умови проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги відбулася на базі Городоцького районного центру зайнятості.

{gallery}img/novyny/2016/04_Kviten/22_2{/gallery}