назад
17.01.18

Про підвищення правової обізнаності неповнолітніх говорили в службі у справах дітей Олександрійської міської ради

01З метою співпраці в наданні правової допомоги неповнолітнім, 15 січня 2018 року, фахівці Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели робочу зустріч з начальником служби у справах дітей Олександрійської міської ради Юрієм Яковлевим.
Під час зустрічі заступник директора Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Безлюдько та головний спеціаліст відділу правопросвітництва  та взаємодії з суб’єктами надання БППД Анна Лунга-Лягуша ознайомили начальника служби у справах дітей з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», звернули увагу на категорії осіб, які мають право на таку допомогу та зосередили особливу  увагу  на співпраці при вірішенні проблемних питань щодо захисту прав неповнолітніх, а саме надання правових консультацій з питань:  позбавлення батьківських прав, порядоку усиновлення дітей, захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
02
 
З-поміж іншого, представники системи БПД розмістили в службі у справах дітей Олександрійської міської ради консультаційні буклети з різних правових питань, методичні рекомендації про «Порядок надання безоплатної первинної правової допомоги», інформаційні листівки та плакати щодо загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».
Результатом проведеної робочої зустрічі, стала домовленість з начальником служби у справах дітей Юрієм Яковлевим щодо подальшої співпраці та направлення до Олександрійського  місцевого центру з надання БВПД громадян, яким необхідна правова допомога.
 
03
 
До Олександрійського місцевого центру з надання  БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Адреси бюро правової допомоги:
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смт Онуфріївка, вул. Графа Толстого, 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13-А.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.