назад

Про право затриманих осіб на безоплатну правову допомогу говорили з хмельницькими правоохоронцями

З лекцією на тему «Право на безоплатну вторинну правову допомогу в кримінальних провадженнях» перед поліцейськими Хмельницького виступила директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна.

Навчання відбулось в межах додаткового заняття зі службової підготовки.

Очільниця регіонального центру роз’яснила правоохоронцям вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 № 1363 «Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Як наголосила Наталія Стьопіна, забезпечити дотримання прав затриманих можна лише за умови своєчасного інформування регіонального центру про затримання.

Під час заняття звернули також увагу на проблеми, які виникають під час взаємодії системи БПД з правоохоронними органами щодо забезпечення права затриманих осіб на безоплатну правову допомогу, та дійшли висновку, що такі лекції – один з дієвих способів уникати непорозумінь в подальшому.