назад

Про правові можливості системи БВПД обговорили з головою Щербанівської сільської ради

28092017scherbani2

27 вересня 2017 року директор Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Рибас та начальник відділу правопросвітництва Тетяна Ражик з робочим візитом завітали до голови Щербанівської сільської ради Полтавського району Ігоря Процика.

В ході зустрічі, Ігор Рибас розповів про систему безоплатної правової допомоги, основні напрямки діяльності та завдання місцевого центру, організацію забезпечення окремих категорій населення адвокатами за рахунок державних коштів.

Також сторони обговорили багато важливих та проблемних питань, що хвилюють жителів Щербанів, а також дійшли обопільної згоди щодо необхідності проведення серед сільської громади правопросвітницької діяльності.

«Щербанівська сільська рада є найбільшою у Полтавському району, щодня виникає чимало правових питань у практичній діяльності громади, тому не лише сільські жителі мають необхідність в отриманні консультацій, а й самі працівники сільської ради, тому існує необхідність проведення відповідної роз`яснюючої роботи»  – повідомив під час розмови Ігор Процик.

 В свою чергу Тетяна Ражик повідомила про можливість отримання методичної допомоги. Така практика не є новою для місцевого центру, оскільки вже багато сільських рад активно користуються такою послугою, тому у разі необхідності закликала сільського голову звертатись до місцевого центру.

Загалом, між сторонами відбувся конструктивний діалог з досягненням домовленостей щодо подальшої співпраці в напрямку забезпечення Щербанівської сільської громади безоплатною правовою допомогою.

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до  Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.   

Додатково повідомляємо, щоцілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.