назад

У Конотопі для членів Українського товариства сліпих проведено правопросвітницький захід

 170928 0227 вересня в приміщенні міської бібліотеки для дорослих за участі директора та начальника відділу правопросвітництва Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Мухи та Валентини Волік відбувся правопросвітницький захід на тему «Захист прав осіб з інвалідністю»,

учасниками якого були члениКонотопської міської первинної організації Українського товариства сліпих. Під час заходу  були обговорені питання , які турбували членів УТОСА, була надана вичерпна інформація щодо захисту їх прав у різних життєвих ситуаціях.

 170928 03

 170928 01

Олександр Муха зазначив: “У нашій країні приймається багато правових актів, законів та змін до законів, з якими знайомі далеко не всі громадяни, й тим більше люди, які мають інвалідність по зору. Все це створює значні труднощі в знаходженні правильних правовових рішень із виникаючих питань. Працівники центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги мають практичний досвід у консультуванні  громадян з правових питань та захисту порушених прав у суді. Бо правова допомога у контексті Закону передбачає надання правових послуг, спрямованих на забезпечення реалізації прав і свобод людини і громадянина, захисту цих прав ісвобод, їх відновлення у разі порушення.Для захисту прав громадян у суді, центром призначається адвокат за рахунок держави, який здійснює всі необхідні дії по відновленню порушених прав та предаставництво інтересів особи у суді. У 2017 році більше 700 осіб отримали такі послуги адвокатів, тому вирішення правових питань осіб з вадами зору буде відбуватися в рамках діючого законодавства.

 170928 05

 170928 04

Валентина Волік розповіла присутнім, що Конотопський місцевий центр є партнером громадської організації «Конотопська міська первинна організація Українського товариства сліпих», тому відділ правопросвітництва всіляко сприятиме вирішенню проблемних питань осіб, які мають інвалідність по зору та проведенню спільних право просвітницьких заходів, які підвищать рівень правових знань членів організації.

Євген Сокол, голова громадської організації,  запевнив присутніх, що усі їх проблемні питання не залишаться поза увагою та будуть розглянуті спеціалістами центру, оскільки він має позитивний досвід співпраці із центром.

Усі присутні отримали інформаційні буклети з контактами Конотопського місцевого центру.

Довідково:

Адреса центру:

41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

Липоводолинський та Недригайлівський райони Сумської області.

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103.