назад

Про Програми надання безоплатної правової допомоги говорили під час круглого столу

IMG 20170704 112232 500x3754 липня в м.Чернігові відбувся круглий стіл на тему «Вирішення актуальних проблем місцевих громад через залучення додаткових ресурсів (грантів)».

Під час круглого столу заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська розповіла присутнім про правовому допомогу.

«З 1 січня 2013 року безоплатна вторинна правова допомога надається у кримінальному процесі, забезпечуючи рівний доступ до правосуддя підозрюваним, обвинуваченим та засудженим особам. Цю послугу забезпечує регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області», – зазначила Олеся Пирковська.

IMG 20170704 113422 1 500x375
Вона розповіла, що з 1 липня 2015 року відбувся новий етап розбудови системи – запрацювали в області 3 місцевих центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги – у місті Чернігів, Мена та Ніжин, які забезпечують доступ до такої допомоги у повному обсязі всім визначеним законом категоріям осіб у цивільних та адміністративних справах.

З 1 вересня 2016 року у 19-ти районах Чернігівської області почали роботу новостворені відділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги – бюро правової допомоги.
Робота Бюро спрямована насамперед на посилення правової спроможності громад, забезпечення рівного доступу кожного громадянина до безоплатної правової допомоги.

Основними завданнями, які виконують бюро правової допомоги, є:
– правопросвітництво;
– надання безоплатної первинної правової допомоги (правові інформації та консультації);
– забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (захист, представництво інтересів в суді, складання документів процесуального характеру);
– забезпечення доступу до електронних сервісів Мін’юсту.

Про діючі Програми правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню громад розповів директор Чернігівського місцевого центру Володимир Бобруйко.

«Ми сьогодні реалізуємо успішно декілька Програм з громадами Козелецького та Славутицького районів. Завдяки роботі мобільних пунктів консультування нашими спеціалістами забезпечується отримання правової допомоги жителями Кіптівської та Деснянської об’єднаних територіальних громад», – зазначив Володимир Бобруйко.

За правовою допомогою можна звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, оф. 711.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

IMG 20170704 121643 500x375

Захід організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини за сприяння Офісу реформ при Чернігівському регіональному відділенні Асоціації міст України та Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області в рамках реалізації проекту «Посилення правових можливостей місцевих громад Чернігівської області» за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.