назад
11.10.16

Про шляхи посилення правової спроможності громад говорять на міжнародному семінарі у Будапешті

14593458 1383015838392513 198590976 nСьогодні, 11 жовтня, у Будапешті (Угорщина) розпочався 4-денний семінар на тему «Лідерство у посиленні правової спроможності», у рамках якого планується вивчення та обмін досвідом зарубіжних країн у посиленні правової спроможності громад. Участь у семінарі бере заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Курс “Лідерство у посиленні правової спроможності” організований Школою публічної політки Центрально-Європейського університету у співпраці з Фундацією відкритого суспільства та проходить з 11 по 14 жовтня у м. Будапешт, Угорщина. У рамках курсу планується ознайомлення з досвідом зарубіжних країн у сфері посилення правової спроможності, вивчення шляхів диференціації фінансування заходів, спрямованих на посилення правової спроможності громад, визначення оптимальних способів ведення адвокаційної та правопросвітницької діяльності.

event budapest 34601

Захід зібрав правників та експертів з багатьох країн світу, зокрема представників державних, громадських та міжнародних організацій, які є прихильниками розширення правових можливостей, і які поділяють спільне розуміння цієї концепції.

event budapest 34650

«Понад чотири мільярди людей у всьому світі живуть поза захистом закону. Вони несправедливо вигнані зі своїх земель, відірвані від основних послуг, виключені з суспільства і залякані насильством. Розширення правових можливостей – це те, що змінить цю тенденцію, аби люди могли розуміти, використовувати і формувати закони. Світові лідери все частіше погоджуються, що доступ до правосуддя і розширення правових можливостей мають вирішальне значення для забезпечення справедливого та всебічного розвитку, що призведе до інтеграції правосуддя згідно цілей сталого розвитку ООН. Виходячи з порівняльного досвіду інших країн, а також з останніх досліджень, учасники отримають нові ідеї для підвищення ефективності своїх зусиль», – переконані організатори заходу.

14643065 1383015818392515 1185666948 n

У рамках курсу окрім ознайомлення з досвідом зарубіжних країн у сфері посилення правової спроможності громад, планується аналіз практичних кейсів з досвіду посилення правової спроможності, зокрема буде розглянуто історію становлення та сучасний стан параюридичного руху, шляхи забезпечення надання найбільш важливих послуг з посилення правової спроможності та питання співвідношення і взаємозалежності правової спроможності та захисту прав громадян.

event budapest 34736

Курс спрямований на те, щоб допомогти учасникам вивчити практичні рішення конкретних проблем, які виникають в їх роботі. Проблемні та актуальні питання, ідентифіковані учасниками з самого початку семінару, будуть обговорені з іншими міжнародними експертами в ході серії інтерактивних дискусій.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter