назад

Сьогодні розпочало свою роботу Рівненське бюро правової допомоги

gol

Сьогодні, 11 жовтня, у приміщенні Рівненської райдержадміністрації за адресою м. Рівне, вул. Соборна, 195 відбулося офіційне відкриття структурного підрозділу Рівненського місцевого центру – бюро правової допомоги.

Всього, нагадаємо, в Україні з 1 вересня цього року запрацювали понад 400 бюро правової допомоги, 12 з яких знаходяться у Рівненській області. 

На відкритті бюро правової допомоги у Рівному були присутні не лише керівництво системи безоплатної правової допомоги Рівненщини на чолі з директором Регіонального центру Василем Овдіюком, але й перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський, голова Рівненської РДА Володимир Пилипчук, очільник Рівненської районної ради Віталій Стельмах, керівник Рівненської місцевої прокуратури Володимир Самардак, а також народний депутат України Юрій Вознюк, представники ЗМІ та громадськість.

2

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк у вітальному слові розповів присутнім про діяльність системи безоплатної правової допомоги Рівненщини. Зокрема, він зазначив, що Регіональні центри працюють в цілодобовому режимі та надають допомогу у кримінальних провадженнях, а місцеві центри – у цивільних справах. Окрім того, з 1 вересня на базі територіальних управлінь юстиції були створені бюро правової допомоги, які надаватимуть українцям безоплатну первинну правову допомогу, забезпечуватимуть доступ до вторинної, а також надаватимуть доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції.

1

Варто зазначити, що в Рівненському бюро правової допомоги юридичні послуги зможуть отримувати не лише мешканці обласного центру, а й жителі інших населених пунктів. Це надзвичайно зручно, що новостворене бюро знаходиться у приміщенні райдержадміністрації, де, окрім того, функціонують і центр надання адміністративних послуг та Управління пенсійного фонду. Тобто в одному приміщенні громадяни зможуть отримати весь спектр послуг.

5

Нагадаємо, у тих районах, де функціонують місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, в Рівному, Дубні та Сарнах, відкриття бюро правової допомоги не передбачалося. Однак з ініціативи Рівненських райдержадміністрації, районної ради та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги був підготовлений лист до Міністерства юстиції з обґрунтуванням важливості відкриття бюро саме у Рівному.

4

За словами Міністра юстиції Павла Петренка, основне завдання бюро правової допомоги – посилювати правову спроможність громадян, оскільки українці не знають і 10% своїх прав.

7

Рівненське бюро правової допомоги

6

Працівники системи надання безоплатної вторинної допомоги Рівненщини