назад

Про стан правової освіти говорили під час засідання Машівської районної МКМР з правової освіти населення

27.09.2017 MKMR mash

27 вересня 2017 року в приміщенні Машівської районної державної адміністрації проведено третє в поточному році засідання Машівської районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Засідання відбулося під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації, голови районної МКМР  Віталія Човновного.

У ході засідання Алла Ковальова головний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації поінформувала про формування правової освіти та правової культури молоді через мережу правових гуртків, клубів правого спрямування, створених при навчальних закладах, адже правова освіта та виховання  повинна включати не лише викладання «Правознавства» під час уроків, а проводитися і в позаурочний час, під час виховних годин, роботи гуртків та клубів.

 Враховуючи важливість питання виїзду за кордон, оформлення документів для цього, одне із питань, яке було розглянуто на засіданні МКМР стосувалося  порядку оформлення і видачі біометричного паспорта громадянина України. З інформацією по даному питанню виступила начальник Машівського районного сектору ДМС у Полтавській області Алла Терешова.27.09.2017 MKMR mash1

Старший інспектор ЮП Машівського ВП Головного управління національної поліції у Полтавській області Ірина Явтушенко  розповіла присутнім про роботу, яка проводиться  щодо профілактики правопорушень серед молоді під час проведення дозвілля у вечірній та нічний час на території Машівського району.

Максим Дворовенко, керівник Машівського бюро правової допомоги виступив з інформацією щодо організації та проведення на території Машівського району Всеукраїнського тижня права, розповів про заходи, які планується провести фахівцями бюро та наголосив на спільній роботі членів  Машівської районної МКМР з правової освіти населення задля підвищення рівня правової освіти  мешканців громади, а також розповів про запровадження в Україні Загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який

 Враховуючи те, що наближається кінець року, члени МКМР  обговорили питання щодо надання пропозицій до Плану роботи Машівської районної МКМР на 2018 рік, про що інформувала завідувач юридичного сектору апарату райдержадміністрації Аліна Романченко.

Учасники засідання в формі діалогу шукали можливі шляхи вирішення проблемних питань і за результатами обговорення приймали рекомендації для окреслення подальших напрямків роботи.

Також на засіданні були присутні представники засобів масової інформації, завдяки чому максимальна кількість мешканців району матимуть змогу підвищити рівень своїх правових знань.

Додатково інформуємо, що отримати безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни також можуть, звернувшись до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

Довідково.  Міжвідомчі координаційно-методичні ради з правової освіти населення є консультативно-дорадчими органами при районних державних адміністраціях, міських радах,  діяльність яких спрямована на  координацію діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, навчальних та культурних закладів, наукових установ, видавництв та видавничих організацій, засобів масової інформації у сфері  правової  освіти  населення; надання методичної допомоги органам  виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, об’єднанням громадян, навчальним та культурним закладам  у проведенні роботи з підвищення правової свідомості і правової культури населення; розробка  пропозицій  (рекомендацій)    щодо    удосконалення правової навчально-виховної роботи; поширення досвіду з питань правової освіти населення.