назад

Про сучасне книговидання та право голосу говорили відомі літератори

RC litzustrich1Про стан книговидання та бібліотечну справу в регіоні говорили під час зустрічі 11 лютого з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою літератори. Серед них такі відомі особистості як Ігор Калинець, Андрій Содомора, Богдан Стельмах, Юрій Винничук, Ігор Павлюк, Марія Людкевич, Галина Вдовиченко, Вероніка Нікалео, Юлія Курташ-Карп, представники Національної спілки письменників, Львівського жіночого літературного клубу, прозаїки, поети, барди, громадські діячі.

На запрошення директорки Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука Тетяни Пилипець на зустрічі була присутня комунікатор Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Уляна Мацько.

Litzustrich biblioteka

Олег Синютка заслухав пропозиції письменників щодо розвитку літературного процесу в регіоні, а директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало презентувала програми підтримки українського книговидання, що фінансуються з обласного бюджету ЛОДА.

RC litzustrich

Також присутні обговорювали тему президентських виборів та право голосу. Зробити зважений вибір під час голосування закликав Ігор Калинець.

RC litzustrich2

Наприкінці заходу Уляна Мацько поширила серед працівників та гостей бібліотеки нову серію буклетів правопросвітницького проекту «Я маю право!». Вона також обговорила з керівництвом бібліотеки подальшу співпрацю щодо проведення заходів для роз’яснення виборчих прав громадян з переглядом тематичного фільму.

RC litzustrich3

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).