назад

Про систему безоплатної правової допомоги говорили на загальношкільних батьківських зборах Конотопської гімназії

160317 01Батькам учнів та педагогам Конотопської гімназії розповіли про те, хто і як може отримати якісну правову допомогу, а також адвоката, послуги якого оплатить держава.

В Конотопській гімназії 14-15 березня відбулися загальногімназійні батьківські збори учнів 5-11 класів. До переліку тем, які виносилися на обговорення з батьками, окремо було включене питання «Надання безоплатної правової допомоги».

Начальник відділу інтеграції Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Волік та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Олексій Зеленський прийняли участь у заході.

Валентина Волік презентувала систему безоплатної правової допомоги та детально зупинилася на особливостях роботи Конотопського місцевого центру. Вона розповіла про категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, про роботу адвокатів, послуги яких оплачуються за рахунок коштів Державного бюджету України. 

Директор гімназії Юлія Баранник відзначила: «Подібна інформація дуже корисна як батькам, так і педагогічним працівникам. Адже багато питань, особливо в останній час, з боку батьків виникає з приводу порушення прав осіб, які тимчасово залишили свої місця проживання в Донецькій та Луганській областях. Після таких зустрічей батьки точно будуть  знати куди можна звертатися за захистом не тільки прав дітей, але й своїх».

Олексій Зеленський відповів на запитання присутніх щодо того як діяти в тій чи іншій життєвій ситуації та запросив їх на прийом до центру.

Всі учасники заходу отримали інформаційні матеріали з контактами Конотопського місцевого центру.      

160317 02