назад
21.11.14

Про те, як покращити співпрацю з метою забезпечення якості БПД говорили у Полтаві

01 220 листопада 2014 року  у Полтаві пройшов регіональний круглий стіл«Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги».

Участь у круглому столі взяли представники Полтавського центру БВПД, Головного управління юстиції, апеляційного суду, органів адвокатського самоврядування, прокуратури,  УМВС України, управління державної пенітенціарної служби України в регіоні, адвокати системи БВПД. Також, взяли участь Президент Асоціації адвокатів України та координатор зі зв’язків з громадскістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в регіоні. Загалом – 20 учасників. Захід висвітлювати місцеві ЗМІ.

Із вступним словом до учасників круглого столу звернувся директор Полтавського центру БВПД Олександр Дзюбенко, який проінформував учасників про основні напрямки діяльності Центру, про останні законодавчі зміни, пов’язані із прийняттям нового Закону України «Про прокуратуру», підкреслив пріоритетність подальшого впровадження стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі. Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Ярослава Ребрик ознайомила учасників круглого столу зі Стандартами якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, з основними завданнями та функціями менеджера із забезпечення якості надання БВПД, з інструментами моніторингу якості надання безоплатної вторинної правової допомоги. Президент Асоціації адвокатів України Олег Чернобай підкреслив важливість взаємодії усіх суб’єктів права у кримінальному процесі, від злагодженої роботи яких залежить якість надання безоплатної правової допомоги.

Учасники круглого столу обговорили можливі шляхи вирішення проблемних питань взаємодії та подальшої співпраці у напрямі забезпечення якості безоплатної правової допомоги особам, що її потребують.

За результатами круглого столу прийнято рішення про проведення спільних заходів з підвищення кваліфікації адвокатів за участю Полтавського центру БВПД, Асоціацією адвокатів України та Радою адвокатів Полтавської області, організовувати спільні навчання з підвищення кваліфікації працівників правоохоронних органів області, досягнуто домовленостей із представниками Управління Державної пенітенціарної служби в Полтавській області  стосовно розроблення  механізму контролю кількості відвідувань підзахисних осіб адвокатами системи, а також інформування засуджених про право на безоплатну правову допомогу. Досягнуто домовленості з суддівським корпусом про своєчасне та належне інформування учасників кримінального провадження про дату, час і місце судового розгляду та завчасне повідомлення суду про неможливість явки адвоката через Полтавський центр БВПД.

Круглий стіл організовано Координаційним центром у співпраці із Полтавським центром БВПД, Міжнародним фондом «Відродження», Американською асоціацією юристів «Ініціатива з верховенства права»таУкраїнською фундацією правової допомоги.

Переглянути програму та список учасників заходу.

01 1
 
01 3
Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах: