назад

Про те, як захистити свої права інформують громадян фахівці системи БПД

1У Томаківській центральній районній бібліотеці пройшла зустріч школярів з працівником Томаківського бюро правової допомоги Юлією Цьот. Фахівець організувала для молоді семінар на тему: «Цивільні права неповнолітніх». Школярі дізналися про те, які правочини може укладати неповнолітня дитина самостійно, у яких випадках може бути обмежена цивільна дієздатність, а також про цивільну відповідальність неповнолітніх.

У селі Велика Костромка з нагоди Всеукраїнського тижня права відбувся ряд зустрічей та правопросвітних заходів.  Так,  учням Великокостромської школи розповіли про їхні права, обов’язки та відповідальність. Також діти отримали буклети з правовою інформацією про інструменти захисту прав та про відповідальність неповнолітніх. У цей день також відбувся прийом громадян у Апостолівськму бюро правової допомоги. Дев’ятеро мешканців села звернулось з питань оформлення права на нерухоме майно, спадщини, пенсійного забезпечення, поділу майна подружжя.

2

Під час проведення Всеукраїнського тижня права фахівець Другого дніпровського місцевого центру з надання БВПД Юлія Тарасенко разом з фахівцями Амур-Нижньодніпровського відділу Центру пробації провели лекцію для студентів Професійно-технічного училища №2. Правники розповіли про права та свободи людини і громадянина та про види відповідальності за їх порушення. Після прослуханої інформації студенти активно задавали питання та цікавилися чинним законодавством. Вкінці зустрічі учням розповіли про те, яким чином вони та їх рідні, знайомі можуть отримати безоплатну правову допомогу.

3