назад

Про захист прав осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі говорили під час круглого столу у Чутове

3

17 серпня 2018 року, в Чутівській центральній районній бібліотеці відбувся круглий стіл на тему: «Захист прав осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі». Під час заходу учасники розглянули актуальні питання захисту прав вищевказаної категорії осіб, акцентували увагу на проблемних питаннях організації співпраці між компетентними органами та установами для забезпечення надання БВПД таким особам, обговорили питання профілактичної роботи з сім’ями, в яких вчиняється домашнє насильство.

     «Дуже важливо налагодити співпрацю між відповідальними посадовими особами органів державної влади, щоб кожна особа, яка постраждала від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі, мала змогу захистити себе, свої права та мала впевненість у тому, що її проблема не залишиться осторонь. Коли така людина відчує захист збоку держави, вона матиме впевненість у завтрашньому дні», – зазначив керівник Чутівського бюро правової допомоги Анатолій Турчин.

     Присутні обговорили важливі питання попередження вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з насильством у сім’ї та насильством за ознакою статі. Крім того, мова йшла про реалізацію державної політики щодо запобігання насильству в сім’ї. Учасники заходу детально зупинилися на питанні підтвердження категорії осіб, постраждалих від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі, для цього були надані детальні роз’яснення.

«Примірний перелік документів, який підтверджує належність особи до категорії осіб, постраждалих від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі, є досить широким, змістовним та дозволяє відповідному клієнту скористатися своїм правом на БВПД у повному обсязі», – додала фахівчиня бюро правової допомоги Наталія Діптан.

     Усі учасники активно обговорювали вищевказані питання, адже їх актуальність стає все більшою кожного дня. Захист прав осіб, постраждалих від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі, є важливим критерієм відновлення справедливості в суспільстві. 

        Захід відбувся в рамках реалізації загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та зібрав представників Чутівського бюро правової допомоги, Управління соціального захисту населення Чутівської районної державної адміністрації, сектору реагування патрульної поліції, Чутівського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, Чутівського районного суду, Чутівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області.

      Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Чутівському бюро правової допомоги  за адресою:    смт. Чутове,   вул. Набережна, 15.

Інформацію про адресу найближчого місцевого центру чи  бюро правової допомоги можна отримати за єдиним телефонним номером  системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України, цілодобово).