назад

Про зміни до Закону «Про безоплатну правову допомогу» для бухгалтерів та секретарів сільських, селищних рад

16780537 744121835755340 1019330609 n14 лютого 2017 року представник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Віталій Сольський провів лекцію для бухгалтерів та секретарів сільських і селищних рад. Захід відбувся з метою проінформувати про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Лекція відбулася в Тернопільському регіональному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Віталій Сольський проінформував: «5 січня Президент підписав нову редакцію Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Насамперед, йдеться про внесення до категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу і внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, які до сьогодні лише претендували на отримання такого статусу».

«Щодо змін до законодавства про безоплатну правову допомогу, то така ж соціальна гарантія встановлена для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій. – продовжив Віталій Сольський. – Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а з будь-яких інших питань».

Як роз’яснив бухгалтерам і секретарям фахівець Регіонального центру, особа відтепер матиме право на безоплатну вторинну правову допомогу, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів. До того ж, враховуватиметься середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер.

У Тернопільській області громадяни можуть звернутися до трьох місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернополі, Кременці, Чорткові та до 14 бюро правової допомоги, що запрацювали з вересня минулого року у районних центрах і є структурними підрозділами місцевих центрів.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.