назад
12.07.17

Про зміни в законодавстві говорили у Великій Писарівці

OkM 2017 07 11 seminar 311 липня заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген Мороз долучився до семінару, що проводився у сесійній залі Великописарівської районної ради. На заході були присутні: заступник голови Великописарівської райдержадміністрації Микола Петренко, заступник голови районної ради Валентина Кадничанська, голови сільських селищних рад та керівники державних та комунальних  організацій/установ, представники поліції, Управління соціального захисту населення та інші.

Фахівець бюро виступив перед аудиторією з інформацією про зміни в законах, постановах, наказах, що вступають у дію з липня поточного року для інформування населення та використання у їх діяльності.

Євген Мороз зокрема розповів, що неприбуткові підприємства, установи, організації, які не привели свої установчі документи у відповідність з нормами п. 134 Податкового кодексу України, після 1 липня виключаються контролюючим органом з реєстру неприбуткових. Також він наголосив інформацію щодо скасування державного регулювання цін на більшість товарів та послуг ( міни внесено до п. 12 постанови КМУ від 25.12.96р. № 1548).

Проінформовано присутніх і про те, що з 1 липня членам сімей загаблих (померлих) осіб, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії та каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби, надаватимуться пільги, передбачені ст. 15 Закону від 22.10.39р. № 3551-XII, без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

«Мова йде про такі пільги як: безоплатне одержання ліків, 50-ти відсоткова знижка за користування комунальними послугами, вартості палива, встановлення на пільгових умовах квартирних телефонів тощо», – додав Євген Мороз.

Великописарівське бюро правової допомоги: вул. Я. Мудрого, 1; т. (054757) 5-15-20.