назад
23.08.19

Пробація та безоплатна правова допомога — співпраця заради інтересів засуджених

Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації, є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень. У зв’язку з цим, 20 серпня головний спеціаліст центру з надання БВПД Ірина Крутоус, провела консультування та інформування з правових питань для суб’єктів пробації у Соснівському РВ філії ДУ “Центр пробації” в Черкаській області.
Під час зустрічі, засудженими порушувалися питання встановлення права власності на нерухоме майно, порядок отримання паспорта громадянина України у разі його втрати, визначення місця проживання дитини у разі розірвання шлюбу подружжям та інше.
Особи, які перебувають на обліку в “Центрі пробації”, отримали роз’яснення основних положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу», дізналися про види правових послуг, які можна отримати у Центрі БВПД.
Також засуджених було ознайомлено із правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень.
До Черкаського місцевого центру з надання БВПД можна звернутися за адресою:
м. Черкаси, вул. Гоголя, 221, тел. (0472) 33-32-28.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.