назад
18.01.23

Продовжуємо співпрацю з БФ «Право на захист», щоб ефективніше допомагати ВПО

Фахівці київських центрів з надання безоплатної правової допомоги напрацювали дорожню карту співпраці на 2023 рік з Благодійним Фондом «Право на захист», меморандум з яким підписали ще у 2018 році.

Так, під час спільної зустрічі директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Михайло Харін з регіональною керівницею фонду Юлією Руденко та юристкою фонду Любов’ю Лисенко обговорили основні напрямки співпраці, серед яких – перенаправлення клієнтів та проведення тренінгів для підвищення компетентності юристів системи БПД у сфері надання правової допомоги внуртішньо переміщеним особам.

Допомога внутрішнім переселенцям завжди була пріоритетом системи безоплатної правової допомоги. А значне збільшення чисельності цієї категорії громадян у столиці та розширення кола правових питань, з якими звертаються переселенці спонукає фахівців київських центрів з надання безоплатної правової допомоги налагоджувати партнерські зв’язки з державними установами та громадськими організаціями, які опікуються і допомагають ВПО, та поглиблювати свої професійні знання, – директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у місті Києві Михайло Харін.

Починаючи з 2018 року, саме проведення спільних семінарів та тренінгів з юристами фонду допомогло фахівцям системи безопалатної правової допомоги розібратися в найменших тонкощах правових проблем, з якими звертаються внутрішні переселенці та напрацювати дієві алгоритми їх вирішення.  Отож, в першу чергу, на зустрічі домовилися проаналізувати потреби організацій та напрацювати план спільних заходів з навчання.

Довідково. Благодійний Фонд «Право на захист» – одна з провідних українських правозахисних організацій, що надає правову, психо-соціальну та гуманітарну підтримку ВПО, людям, які постраждали від воєнних дій, біженцям та особам без громадянства.