назад
24.10.22

Продовжується комунікація з соціальними партнерами на Полтавщині

Про соціальний діалог як інструмент державної політики в сучасних умовах говорили під час круглого столу на  Полтавщині.  Захід  відбувся за ініціативи відділення Національної служби посередництва та примирення  в Полтавській області ( далі – Відділення)  та Полтавського університету економіки і торгівлі  та мав на меті обговорити наукові і практичні проблеми  забезпечення  зайнятості в Полтавському регіоні в сучасних умовах.

Учасником заходу також став і директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  Олександр Черчатий.

Ректор університету Олексій Нестуля   при відкритті заходу поінформував про роботу навчального закладу як гуманітарного хабу для внутрішньо переміщених осіб, розповів про  роботу, яка проводиться навчальним закладом для переселенців.

Очільниця Відділення, Оксана  Атаманюк,   висвітлила його  діяльність в умовах воєнного стану, наголосила на важливості розвитку соціального діалогу як процесу визначення та зближення позицій сторін в реаліях воєнного стану.

Про особливості роботи системи безоплатної правової допомоги в умовах воєнного стану поінформував очільник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий. Він розповів про те як  працює система безоплатної правової допомоги  в умовах воєнного стану, як змінилися  мінилися підходи у роботі з громадянами,  спектр питань, з якими вони наразі звертаються, повідомив про просвітницьку роботу, яка наразі проводиться з жителями регіону.

«Умови воєнного стану вимагають консолідації   об’єднання зусиль державних та недержавних інституцій, задля нашої спільної перемоги на всіх фронтах.  Наразі наша діяльність орієнтована не лише надання правової допомоги, а й  проведення активної  правопросвітницької роботи  з різноманітними цільовими групами, насамперед  з внутрішньопереміщеними  особами  та військовослужбовцями» – зазначив директор Регіонального центру.

Під час засідання учасники  обговорили нагальні проблеми підприємств різних галузей та стан соціально-трудових відносин у колективах, розглянуто питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, їх адаптації в нових життєвих умовах.

За результатами засідання круглого столу  присутні  досягнули домовленості щодо подальшої співпраці з метою підвищення рівня правової обізнаності населення з питань організації трудових відносин в умовах воєнного стану.

Учасниками  заходу стали  фахівці Відділення, професорсько-викладацький склад університету, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, організацій профспілок та роботодавців, трудові арбітри та незалежні посередники НСПП, представники волонтерських організацій та внутрішньо переміщені особи.