назад

Продовжуються акції правового інформування для державних службовців

2233

З 18 березня 2019 року у Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій розпочалася друга сесія професійної програми для двох груп слухачів з числа посадових осіб органів місцевого самоврядування: сільських, селищних голів та посадових осіб міськрайвиконкомів, які не підвищували кваліфікацію більше 3 років, яке відкрила директорка центру Наталія Осипенко.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, кандидат наук з державного управління Олександр Черчатий провів практичне заняття на тему «Розвиток правових компетентностей державних службовців. Безоплатна правова допомоги та механізм реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу».3 21

«Наразі перед державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування постають нові проблемні питання, на які необхідно знайти належну відповідь. Усе це передбачає здобуття нових знань та підвищення рівня професійної компетентності всього корпусу службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування. Тому актуалізується проблема розвитку правової компетентності, яка дозволятиме у подальшому вирішувати та реагувати на актуальні правові потреби сьогодення у громадах», – зазначив у своєму виступі очільник Регіонального центру.

Керівник системи БПД області поінформував присутніх про правові можливості системи, її здобутки та перспективи розвитку. За словами Олександра Черчатого окрім надання безоплатної правової допомоги, як клієнтам, так і територіальним громадам в цілому, фахівці системи БПД області проводять активну правопросвітницьку роботу, яка спрямована на надання різним цільовим групам необхідного рівня правових знань, в тому числі і для державних службовців.55 18

«Важливу роль у підвищенні правових компетентностей державних службовців області відіграють кущові семінари, які проводяться для посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в рамках Програми правової освіти населення області та стали вже доброю традицією. Подібні заходи дозволяють надати учасникам необхідний обсяг правових знань, поділитися позитивними напрацюваннями з колегами, обмінятися досвідом та налагодити комунікативні зв’язки», – додав він.

Під час навчання учасників таких поінформували про політику європейської інтеграції як стратегічний вибір України, формування позитивного туристичного іміджу країни та використання туристичних ресурсів Полтавщини для організації сільського зеленого туризму, проектні можливості для територіальних громад, особливості обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад та який порядок їх реєстрації, вимоги до змісту, провели тренінг «Професійне вигорання: причини виникнення та напрями усунення».58 22

71 15

Навчання пройшло у форматі активного діалогу, жвавого спілкування та збагатило присутніх як новими знаннями, так і дало можливість поспілкуватися з колегами, обмінятися досвідом та відволіктися від повсякденних робочих буднів.

Довідково. Дані заходи проводяться у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та Полтавським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Під час таких заходів правового інформування постійними доповідачами на лекціях для державних службовців є керівництво Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.