назад

Професія – людей захищати

podilsk den advokaturi 519 грудня 2017 року в Подільському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги з нагоди Дня адвокатури України відбулися урочисті заходи. Аби привітати адвокатів, які співпрацюють з Подільським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, на урочистості завітала перший заступник Подільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради по соціальним питанням Тетяна Понепалюк.

Зі вступним словом виступив директор Подільського місцевого центру Сергій Мерзляков. Він зазначив, що багато людей зіштовхуються з серйозними проблемами, пов’язаними із захистом своїх законних конституційних прав. Але не всім громадянам доступні платні послуги адвоката. У зв’язку з цим у червні 2011 року Верховною Радою України прийнято закон України “Про безоплатну правову допомогу”.

Сергій Мерзляков зазначив, що організація надання безоплатної вторинної правової допомоги на півночі Одещини забезпечується Подільським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги через кваліфікованих адвокатів, які залучені для надання безоплатної вторинної правової допомоги і відбиралися комісією в порядку конкурсу.

podilsk den advokaturi 2

podilsk den advokaturi 4

podilsk den advokaturi 5

podilsk den advokaturi 6

На сьогодні з центром співпрацюють 13 адвокатів, які обслуговують 9 районів Одеської області: Ананьївський, Балтський, Кодимський, Подільський, Окнянський, Любашівський, Миколаївський, Савранський та Ширяївський.

Перший заступник Подільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради по соціальним питанням Тетяна Понепалюк привітала присутніх на святі  адвокатів з Днем адвокатури України. Вона відмітила, що професійний обов’язок адвоката – надавати юридичну допомогу громадянам. Адвокати своєю діяльністю сприяють усуненню порушень законів, займаючи незалежну позицію захисту прав і законних інтересів громадян. За сумлінну, плідну працю у системі безоплатної вторинної правової допомоги, відданість справі,  високий професіоналізм під час надання безоплатної вторинної правової допомоги малозабезпеченим громадянам міста Подільська та з нагоди професійного свята Тетяна Понепалюк нагородила Почесною грамотою міського голови адвокатів Бориса ГригоржевськогоВолодимира Івасишина, Валентину Ніколіну та Володимира Сухарчука.

Директор Подільського місцевого центру Сергій Мерзляков також привітав з Днем адвокатури України адвокатів та вручив Почесні грамоти Віталію Колосовичу та Сергію Осокіну.

Сергій Мерзляков відмітив, що напередодні Дня адвокатури з метою підняття соціального авторитету, популяризації професії адвоката Подільським місцевим центром проведено анкетування адвокатів, які залучені до надання безоплатної вторинної правової допомоги, щодо їх професійної діяльності та бачень цінностей і перспектив в системі безоплатної правової допомоги. Після проведеного анкетування та з нагоди Дня адвокатури підготовлено святковий бюлетень з інформацією про діяльність адвокатів в юриспруденції. Всі адвокати, які співпрацюють з центром, отримали бюлетень в подарунок. 

З нагоди Дня адвокатури команда Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги вітає всіх адвокатів, а в першу чергу тих, хто співпрацює з системою безоплатної правової допомоги, а також тих, які наразі проходять конкурс з відбору на залучення до системи безоплатної правової допомоги  з їх професійним святом, бажаємо всіх  благ та успіхів на професійній ниві.

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звертатися до Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресоюм. Подільськ, вул. Соборна, 194-а. Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56.