назад

У Другому дніпровському місцевому центрі з надання БВПД привітали адвокатів з професійним святом

25530247 555984744755963 1066398757 n19 грудня в Україні відзначають День адвокатури. Не оминули увагою це свято і фахівці Другого дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Директор центру Віталій Оліфер у цей день вручив подяки адвокатам, які співпрацюють з місцевим центром, за професійний і послідовний захист інтересів клієнтів, практичне застосування права, активну участь в розвитку системи безоплатної правової допомоги.

Вручення подяк відбулося у неформальній обстановці, за смачною кавою та обговоренням останніх новин законодавства. Найбільш палку дискусію викликали зміни до Цивільного процесуального, Господарського процесуального кодексів та Кодексу адміністративного судочинства України. Незважаючи на святкову атмосферу, правники активно обговорили питання, які стосувалися практичного впровадження принципів рівності, гласності, змагальності, а також принципів правової визначеності та остаточності судових рішень. У тому числі вдосконалення процедури перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами та передачі справи на новий розгляд касаційною інстанцією, питання щодо розширення та посилення ролі альтернативних способів вирішення спорів, вирішення питання групових (або «класових») позовів.

Зокрема, адвокати зазначили, що новели ст. 60 Господарського процесуального кодексу щодо представництва інтересів у суді лише адвокатом або законним представником (тобто батьки, опікуни неповнолітніх або недієздатних осіб) можуть призвести до збільшення кількості клієнтів та більшого робочого навантаження на адвоката.

Загалом, зустріч з адвокатами пройшла позитивно та конструктивно. Усім запрошеним на свято фахівці центру побажали наснаги та успіхів у роботі, враховуючи важливу роль адвокатури в розбудові правової держави, захисті конституційних прав і свобод громадян та велике громадянське значення інституту адвокатури в Україні.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням БПД, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2017/12/12{/gallery}