назад

sud

03 грудня 2015 року начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Віталієм Сольським на виконання наказу Координаційного центру з надання правової допомоги № 136 від 06 квітня 2015 року здійснено візит до м. Чорткова Тернопільської області для проведення моніторингу роботи адвокатів в судовому засіданні в суді першої інстанції.

Менеджером з якості проведено моніторинг судового засідання, в якому бере участь адвокат за призначенням Беляєва Олена Михайлівна. Її підзахисна обвинувачується за ч. 1 ст. 115 КК України в умисному вбивстві. Не зважаючи на те, що судове засідання було відкладено у зв’язку з неявкою потерпілої, Віталій Сольський поспілкувався з клієнткою адвоката Беляєвої О. М., яка відзначила, що «задоволена правовою допомогою захисника, оскільки вона кваліфікований спеціаліст, бездоганно виконує покладені на неї обов’язки, завжди враховує мою думку, пояснює як краще поступити і навіть, не зважаючи на складний час в нашій державі, навідує мене для особистого спілкування відносно справи». Відзначимо, що завдяки зусиллям адвоката Беляєвої О. М. обвинувальний вирок відносно цієї обвинуваченої було скасована судом апеляційної інстанції, а справу передано на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Також менеджером з якості Віталієм Сольським проведено моніторинг судового засідання, в якому бере участь адвокат Садовський Микола Дмитрович, який захищає особу, яка обвинувачується за ч. 3 ст. 185 КК України, тобто крадіжці чужого майна, поєднаній з проникнення в житло чи інше володіння особи. Особа притягається до відповідальності за те,, що незаконно проник в приміщення кафе, де випив незначну кількість алкоголю та з’їв один налисник та кусень твердого сиру. За це «кримінальне правопорушення» обвинуваченому грозить тюремне ув’язнення на строк понад три роки, оскільки цей злочин він вчинив, будучи на іспитовому строці. Адвокатом Садовським М.Д. в суді обґрунтовується малозначність вказаного діяння, те, що воно не становить значної суспільної небезпеки, тобто не заподіяло і не могло заподіяти істотної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 11 КК України).