назад

Проведено правопросвітницькі заходи на території Микитівської сільської ради Ямпільського району.

ShM 170125 W 0   З  метою інформування  населення Ямпільського  району про діяльність  бюро правової допомоги,  види правових послуг які можливо отримати безоплатно при зверненні до бюро, 25 січня  начальником «Ямпільського бюро правової допомоги» Володимиром ЛЯЩЕВСЬКИМ. та головним спеціалістом  цього ж відділу Володимиром ЄВТУШЕНКО, здійснено робочий візит до села Микитівка Ямпільського р-ну

В ході робочого візиту, на базі сільської ради було проведено прийом громадян. З метою отримання первинної безоплатної правової допомоги звернулось двоє мешканців населеного пункту, яких цікавили питання, порядок звернення до суду з метою встановлення юридичного факту належності правоустановчих документів особі та порядок спадкування земельних паїв.

            Крім цього було проведено вуличне інформування мешканців с.Микитівка,  з розповсюдженням інформаційних карток. Ефективним засобом розповсюдження інформації  серед населення про діяльність «Бюро правової допомоги» є пряме вуличне інформування та спілкування з різними верствами населення на вулицях населених пунктів. Під час таких виїзних інформаційних заходів, спрямованих на покращення доступу громадян до правової допомоги, ставиться мета надання прямої правової допомоги особам, яким така допомога необхідна, але в звязку з віддаленістю населеного пункту та нерегулярним автобусним сполученням не має можливості доїхати до районного центру. Під час такого спілкування, в не формальній обстановці, громадяни є більш відкритими і після цього залишаються вдячними за приділену увагу до них та надану консультацію. Так, в ході проведення вуличного інформування, було надано разяснення та консультації  мешканцям с.Микитівка,  по різним правовим питання, розповсюджено інформаційні матеріали з надією, що  проведена робота працівників  бюро  буде корисна для людей і в подальшому вони скористаються безоплатними правовими послугами, які забезпечено і гарантовано усім верствам населення  України державою.

 ShM 170125 W 1

Також, в ході проведення заходів на території населеного пункту для посадових осіб Микитівської сільської ради, спеціалісти відділу  «Ямпільське бюро правової допомоги», провели тренінг на тему «Особливості надання правової допомоги органами місцевого самоврядування». В ході тренінгу працівники бюро розповіли про особливості правопросвітницької роботи в територіальній громаді, акцентували увагу на взаємодії бюро правової допомоги з органами місцевого самоврядування у вирішенні правових проблем мешканців громади.