назад

Проведено тематичні уроки “Я МАЮ ПРАВО!”

Діти повинні знати про свої права та уміти їх відстоювати та захищати. Саме це стало метою візиту фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірини Кушпетюк та Головного територіального управління юстиції у Волинській області Миколи Герасимика та Інни Малашевської до учнів 3-Б, 3-В та 4-Б класів ЗОШ № 15 міста Луцька.

Під час тематичних уроків «Я МАЮ ПРАВО!» діти в інтерактивній формі, із використанням відеороликів та інформаційних матеріалів, дізналися не лише про основні права, визначені в Конвенції ООН про права дитини, але й про шляхи їх реалізації та можливості захисту завдяки системі безоплатної правової допомоги.

Ви можете отримати правову консультацію чи роз’яснення, як краще діяти у тій чи іншій ситуації, звернувшись до найближчого місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а за потреби вам буде призначено адвоката для представлення інтересів у суді», – наголосила Ірина Кушпетюк.

Разом із тим, увагу школярів було акцентовано й на їх обов’язках. Позаяк навчаючись, дитина має не лише певні права, передбачені законодавством, але й обов’язки.

На завершення правопросвітницького уроку серед присутніх було розповсюджено паспорти прав дитини, буклети «Твої права – твій надійний захист!», а також карти «Права дитини».