назад

Урок правосуддя: малечі про складне

Правосуддя – яке воно? Хто ті люди, які вирішують спори? Чи легко носити мантію судді? Відповіді на ці та багато інших питань разом з дітьми шукали фахівці Криворізького місцевого центру з надання БВПД під час Уроку правосуддя для учнів третього та четвертого класів Криворізької школи №29.

Судді Ольга Чайкіна та Вадим Сільченко розказали малечі, наскільки важливим є вибір кожного з нас у справі захисту своїх прав.Перегляд мультфільмів “Кінь проти Хом’яка”, “Слон проти Жирафа” допоміг малечі задуматись, хто правий, на чийому боці правда, яким чином правду та справедливість доводити та чи легко визначити того, хто правий. Директор Криворізького місцевого центру з надання БВПД Наталія Родрігес розповіла, що діти мають право на призначення адвоката, гарантованого державою. А також вручила учасникам уроку паспорти прав дітей з гарячою лінію системи безоплатної правової допомоги 0800213103 та наліпки клубу “Справедливці”.

До відома. Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України. Зустріч організовано спільними зусиллями Криворізького центру з надання безоплатної правової допомоги та Дзержинським районним судом у рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».