назад

Цікава подорож у Країну права

Тематичні уроки в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» пройшли в Голій Пристані: фахівчині Голопристанського місцевого центру з надання БВПД Інна Холодняк та Юлія Краснощок спільно з представниками міськрайонних відділів ДВС і ДРАЦС та районного відділу з питань пробації провели тематичні уроки для учнів 5-6 класів загальноосвітньої школи № 3.

Привітавши школярів з новим навчальним роком, Інна Холодняк побажала їм легкості у здобутті нових знань та радості від навчання.

Оголосивши тему й мету зустрічі, Інна Холодняк пояснила дітям, для чого знати про свої права.

Дитя моє, права дитини
Ти мусиш вивчити сумлінно.
Це так потрібно, так важливо
Напевно знати в наші дні:
Коли з тобою справедливо
Вчиняють, а коли і ні.
Тож прочитай, завчи напам’ять,
Порадь і друзям почитай.
Хай прочитають тато й мама –
Закони всім потрібно знать!»

–  з таких слів розпочала Інна Холодняк цікаву подорож у Країну права.

Потрапивши до казкового краю, учні дізнались про права та обов`язки дитини.

Окрім того, створили суд, на якому розглянули різні  ситуації з улюбленими казковими героями, які порушували права. А щоб закріпити почуте, організатори запропонували учням зіграти у гру «Весела кулька».

По закінченню тематичного уроку працівники Голопристанського місцевого центру вручили дітям інформаційні буклети, пам`ятки та паспорти прав дитини.

Не менш цікавий захід пройшов і на базі Каланчацького закладу повної загальної середньої освіти №1. Фахівчиня Каланчацького бюро правової допомоги Світлана Коханевич провела для учнів 8-го класу міні-лекцію на тему «Твої права – твій захист».
Учні дізнались про права дитини в цілому та про те, як їх захистити, про напрямки та інформаційні кампанії проекту «Я МАЮ ПРАВО!».