назад

Проведено юридичне консультування у Березанській виправній колонії (№ 95)

    08 вересня 2017 року директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктором Кіккасом та заступником директора Центру Іриною Іванчук проведено правоінформаційний захід для засуджених осіб Березанської виправної колонії (№ 95), який включив у себе правове інфомування про механізми надання правової допомоги засудженим особам та проведення індивідуальних консультацій з правових питань.

    Учасникам заходу було роз’яснено право засудженої особи на правову допомогу, визначене статтею 8 Кримінально-виконавчого кодексу України та статтями 13-14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, види послуг та механізм звернення за такою допомогою осіб, засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі.
    Також під час заходу були надані індивідуальні консультації 9 особам. Питання, з якими звертались особи, що відбувають покарання, стосувались умовно-дострокового звільнення, процедури внесення клопотання про амністію та кола осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про амністію в 2016 році», організації праці засуджених осіб, практики розгляду судами справ про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання, тощо.
    3 засуджені особи звернулись із письмовими заявами про призначення адвоката для надання безоплатної вторинної правової допомоги.