назад

Проведено юридичне консультування у Білоцерківській виправній колонії (№ 35)

    28 вересня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктор Кіккас спільно з членом Комітету захисту прав людини Національної асоціації адвокатів України Олегом Поваляєвим провели правоінформаційний захід для засуджених осіб Білоцерківської виправної колонії (№ 35) в рамках законодавства про безоплатну правову допомогу, проекту Міністерства юстиції України “Я маю право” та проекту “Надання правової допомоги ув’язненим особам” Комітету захисту прав людини та Департаменту пробації Міністерства юстиції.

    Учасникам заходу було роз’яснено норми ст.ст. 13-14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, види послуг та механізм звернення за такою допомогою осіб, засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі.
    Також під час заходу були надані індивідуальні консультації 4 особам. Питання, з якими звертались особи, що відбувають покарання, стосувались умовно-дострокового звільнення; звільнення на підставі Закону України «Про амністію в 2016 році»; щодо оплати роботи засуджених осіб та щодо робіт з благоустрою колонії; щодо заміни невідбутої частини основного покарання більш м’яким покаранням та щодо звернення до суду для застосування такої заміни.
    1 засуджена особа звернулась із письмовою заявою про призначення адвоката для надання безоплатної вторинної правової допомоги, ще 3-ма засудженими готуються такі заяви для направлення до Регіонального центру.
    Під час заходу проведено робочу зустріч з начальником виправної колонії Євгеном Поночовним та працівниками адміністрації.