назад

Правова допомога для ВПО: у Регіональному центрі БВПД провели робочу зустріч з ГО «Крим SOS»

28.09.2017 crym sos 126 вересня відбулась робоча зустріч працівників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області з соціальними працівниками громадської організації «КримSOS».

У ході зустрічі сторони обговорили основні напрямки роботи установ. Визначили спільні завдання щодо надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам, зокрема правових консультацій та роз’яснень.

Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Вовнюк розповіла, як система вторинної безоплатної правової допомоги (БВПД) вирішує проблеми внутрішньо переміщених осіб.

Далі соціальні працівники громадської організації «КримSOS» завітали до Житомирського місцевого центру з надання БВПД. В.о. директора Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Коваль розповів про питання з якими найчастіше звертаються внутрішньо переміщені особи. За його словами це юридичні питання стосовно механізму встановлення факту смерті та народження на непідконтрольній території, призначення аліментів, поновлення пенсійних виплат, тощо.

Ввечері 26 вересня у готелі «Житомир» пройшла зустріч Громадської організації «СП “Мир на долоні”» із ГО «Крим SOS» та представниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області. На заході була присутня начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Дар’я Гончарова. Внутрішньо переміщеним особам надали фахову консультацію за наступними питаннями: поновлення пенсійних виплат, оформлення ID-картки та біометричного закордонного паспорту, вирішення проблем пов’язаних із адресною допомогою тощо.

За результатом зустрічі сторони домовились про проведення спільних заходів в рамках подальшої співпраці.

{module Місцеві центри}

28.09.2017 crym sos 2 28.09.2017 crym sos 3