назад
28.09.23

Проєкт «Волонтер БПД»: скільки людей вже залучено та які завдання вони виконують

Система безоплатної правничої допомоги з 2021 року реалізовує проєкт «Волонтер БПД». Він має на меті залучати небайдужих громадян до підвищення правової освіти українців — інформування людей про їхні права, про систему БПД і можливість отримати правові послуги безоплатно.

У квітні цього року Координаційний центр з надання правової допомоги оголосив набір параюристів. Параюристи — це теж волонтери, основне завдання яких перенаправляти людей, які потребують правничої допомоги, до фахівців системи БПД. 

Станом на серпень з системою безоплатної правничої допомоги співпрацює 174 волонтери, з яких 27 — це параюристи.

«За час реалізації проєкту «Волонтер БПД» з нами було понад 600 волонтерів. Хтось залишає лави волонтерства, а хтось продовжує з нами будувати сильну та вільну правову державу з початку створення проєкту», — розповідає в.о. начальника управління комунікацій та правопросвіти Координаційного центру з надання правової допомоги Дар’я Шинкаренко.

З початку року волонтери системи безоплатної правничої допомоги виконали понад 910 завдань, найчастіше вони стосувались:

  • інформування населення про право на БПД  (387);
  • участь у проведенні правопросвітницьких заходів разом з центрами (280);
  • перенаправлення клієнтів до центрів (у тому числі під час проведення правопросвітницьких заходів) (223);
  • написання правових консультацій (20).

Запрошуємо долучитись до спільноти волонтерів системи БПД, адже волонтерство тут — це можливість отримати унікальний досвід співпраці з системою, покращити власний рівень правових знань, проходячи різноманітні тренінги, курси, семінари у сфері волонтерства і не тільки, розширити ділові контакти та покращити навички комунікації.

Як стати волонтером/параюристом БПД:

  1. Заповнити анкету: https://cutt.ly/hlq3RxH ;
  2. Пройти дистанційний курс «Основи волонтерської діяльності» та отримати електронний сертифікат: http://academy.legalaid.gov.ua 
  3. Пройти співбесіду з представником центру. 

З додатковими запитаннями звертайтеся на пошту: Pravoprosvita@legalaid.gov.ua