назад

Прийом громадян та робоча зустріч у Тростянці

Команда Охтирського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги 27 квітня завітала до Тростянця.

Фахівці центру, а саме директор Тамара Козир, заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Людмила Корабельська та головний спеціаліст відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної правової допомоги Марина Лапоног відвідали Тростянецький районний суд Сумської області та Тростянецьку районну раду.

Завдяки розміщеному оголошенню на офіційному веб-порталі Судова влада України Тростянецького районного суду та інформації у місцевих газетах жителі громади заздалегідь знали про проведення чергового прийому тому і відвідувачів було чимало.

 

Як правило людей хвилювали соціальні та спадкові питання. Одна громадянка прийшла порадитися як без ризику купити автомобіль. Вона хоче придбати легковий автомобіль, але переоформлення документів потребує не одну тисячу гривень, тому власник пропонує їй купити авто за дорученням. Жінка попрохала надати консультацію з цього питання. Людмила Корабельська роз’яснила детально всі як позитивні, так і негативні моменти генеральної довіреності. Відповідно до ч.3 ст. 244 Глави 17  Цивільного кодексу України «Довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Довіреність на вчинення правочину представником може бути надана особою, яку представляють (довірителем), безпосередньо третій особі». «Це документ, на підставі якого довірена особа вчиняє юридично значимі дії не від власного імені, а від імені особи, яка видала її. Видача довіреності не тягне за собою переходу права власності на автомобіль. У цьому ключова відмінність довіреності від договору купівлі-продажу, на підставі якого право власності на автомобіль переходить від продавця до покупця», – пояснила Людмила Корабельська.

Доки тривав прийом громадян, Тамара Козир та Марина Лапоног відвідали Тростянецьку районну раду, поспілкувалися з головою бюджетної комісії Тростянецької районної ради Юрієм Слабоспицьким щодо прийняття на черговій сесії Програми розвитку надання безоплатної правової допомоги населенню у Тростянецькому районі.  Він висловив цілковиту підтримку необхідності затвердження Програми та подальшому розширенню співпраці місцевого центру і депутатського корпусу.