назад

Прийоми громадян як спосіб підвищення правової обізнаності мешканців Рівненщини

gol

На виконання Меморандуму про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги та Державною службою зайнятості у рамках Декади зайнятості для осіб з обмеженими фізичними можливостями у Рівненському районному центрі зайнятості відбувся профінформаційний семінар, участі в якому взяли фахівці Рівненського місцевого центру з надання БВПД.

Начальник відділу Рівненського МЦ Ольга Мельник поінформувала присутніх безробітних про діяльність системи БПД, надала роз’яснення щодо понять безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, ознайомила з порядком отримання консультацій з правових питань та з порядком і підставами отримання послуг адвоката за кошт держави.

Окрім того, фахівець місцевого центру надала інформацію про роботу та послуги Рівненського бюро правової допомоги, фахівці якого кожного другого і четвертого вівторка відповідного місяця у Рівненському районному центрі зайнятості надаватимуть індивідуальні юридичні консультації.

Після закінчення семінару відбувся прийом громадян, під час якого присутні отримали кваліфіковані юридичні консультації з проблемних для них питань: порядку надання документів для отримання субсидії, отримання грошової компенсації витрат на санаторно-курортне лікування окремим категоріям громадян, з питань оформлення спадщини тощо

Тим часом керівник Гощанського бюро правової допомоги Сергій Дубич провів зустріч із головою Курозванівської сільської ради Марією Луцик, під час якої поінформував працівників органу місцевого самоврядування про діяльність Гощанського бюро, його функції та завдання та обговорив питання подальшої співпраці.

1

Також у приміщенні сільської ради у рамках роботи «мобільного пункту консультування» відбувся прийом громадян, які звернулися за наданням консультацій з правових питань. Зокрема, громадян цікавили питання надання житлових субсидій, переоформлення земельного паю, порядку спадкування майна за заповітом та законом, порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Окрім того, у приміщенні Жадківської сільської ради працював мобільний пункт консультування Корецького бюро правової допомоги. Перед початком прийому громадян керівник бюро Олена Миронець провела зустрічі з сільським головою, секретарем та іншими працівниками сільської ради, у ході якої розповіла про систему безоплатної правової допомоги, завдання та функції Бюро, категорії осіб, які за законом мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

2

Працівники сільської ради та мешканці села отримали інформаційні буклети із контактами та переліком послуг, які надає бюро. Також місцеві жителі отримали правові консультації з проблемних для них питань, які стосувалися пенсійного забезпечення, порядку переоформлення спадкового майна, призначення житлово – комунальної субсидії, соціальних допомог, земельних відносин, набуття статусу малозабезпеченої сім’ї.

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.

Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, (0362) 68-40-05