назад

Налагодження співпраці із Галинівською сільською радою Володимир-Волинського району

IMAG0053 BURST002 COVER новый размерВраховуючи те, що люди, і особливо вразливі верстви, обмежені у можливостях доступу до ресурсів, послуг та не мають достатньо навичок для захисту своїх прав, а органи влади не завжди вчасно реагують на проблеми, розуміють їхні потреби, Володимир-Волинський місцевий центр з надання БВПД одним із основних напрямків у своїй діяльності визначив посилення правової спроможності громад.

Одним із перших кроків в цьому напрямку є налагодження зв’язків із органами місцевого самоврядування, особливо в сільській місцевості, та розширення доступу до правової допомоги мешканців віддалених сіл.
З цією метою 14 грудня 2016 року працівниками місцевого центру було проведено виїзний прийом громадян у Галинівській сільській раді Володимир-Волинського району. Аналізуючи питанння, які найбільше турбують мешканців громади, працівники провели робочу зустріч з головою та працівниками Галинівської сільської ради. Також було обговорено питання розширення доступу до безоплатної правової допомоги жителів сіл, які входять до складу сільської ради. Для більш оперативного реагування на проблеми мешканців, відкрито у сільській раді дистанційний пункт доступу до БПД через систему Skype-зв’язку. Між місцевим центром та сільською радою підписано меморандум про співпрацю.
Серед проблем, з якими звернулись мешканці громади, а це: спадкування, видача земельних ділянок учасникам АТО та соціальне забезпечення населення, особливо гостро постало питання приватизації житла колишнього місцевого радгоспу. IMAG0053 BURST002 COVER новый размер
Задля вирішення даного питання місцевим центром були розроблені методичні рекомендації “Порядок приватизації житла” (https://yadi.sk/i/26Gs-fUX34PosQ), де відображені покрокові шляхи, порядок створеня органу приватизації житлового фонду, склад документів і порядок їх оформлення при передачі житла у власність громадян.
Враховуючи те, що дана проблема існує і в інших сільських громадах, дані методичні рекомендації поширені та надані роз’яснення стосовно даного питання 21 грудня 2016 року на засіданні колегії Володимир-Волинської районної державної адміністрації за участі голів сільських рад.
Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:
вул.Устилузька 19, м. Володимир-Волинський, Волинська область, 44700
Контактний телефон: (03342) 38011, 38016.
Email:volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.gov.ua
Skype: Володимир-Волинський МЦ з надання БВПД
Графік роботи: пн-пт: 9.00 – 18.00