назад

У Кролевці прийнято програму безоплатної правової допомоги

ShM 2016 12 22 U Krolevtsi prinyato Programu22 грудня депутатами Кролевецької міської ради одноголосно підтриманопроект рішення, про який доповіла заступник Кролевецького міського голови Оксана ДУШКІНА, та затверджено Програму безоплатної правової допомоги населенню міста Кролевець на 2017 – 2018 роки. Також під час сесії депутатів поінформовано про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Передбачені кошти в сумі 10,0 тисяч гривень, по 5,0 тисяч гривень щорічно, будуть використані на проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед населення про безоплатну правову допомогу; організацію та проведення мобільних пунктів консультування; проведення вуличного інформування населення шляхом розповсюдження виготовлених друкованих інформаційних матеріалів (флаєрів, листівок, буклетів).

Під час сесії начальник відділу «Кролевецьке бюро правової допомоги» Наталія ДЕНИСЕНКО довела до відома присутніх, що 21 грудня Верховною Радою України внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» щодо суттєвого підвищення порогу малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги та розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Насамперед – це внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься з будь-яких питань.

В кінці виступу Наталія ДЕНИСЕНКО щиро подякувала депутатам за підтримку, оскільки головна мета Програми – це навчити вразливі верстви населення відстоювати та захищати свої права власними силами.