назад

Публічний звіт директора Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та керівника Старовижівського бюро правової допомоги за результатами діяльності у 2016–2017 рр.

19197877 863890267085002 1709701206 o15 червня 2017 року у приміщенні Старовижівського районного центру зайнятості відбувся публічний звіт директора Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та керівника Старовижівського бюро правової допомоги за результатами діяльності у 2016–2017 рр.

На заході були присутні представники органів місцевого самоврядування, державної влади, громадських організацій, а також партнерів системи БПД.

Директор Ковельського місцевого центру Василь Ковальчук розповів присутнім про становлення та розвиток системи БПД, пояснив, що основним її завданням є захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей та правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот. Окреслив категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.IMG 2156 новый размер

Про роботу Старовижівського бюро правової допомоги доповів його начальник Юрій Сверба, який повідомив присутнім, що з метою реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу, забезпечення її доступності постійно проводяться різноманітні заходи: виїзні прийоми, тематичні семінари, інформування вразливих категорій населення, робота мобільних та дистанційних пунктів консультування, вуличні інформування, надання адресної правової допомоги.IMG 2132 новый размер

В ході заходу присутнім було представлено статистичну звітність щодо результатів роботи Місцевого центрю та Бюро. За результатами роботи Ковельського місцевого центру протягом 2016–2017 рр. прийнято 5479 громадян, з яких 5169 надано правові консультації, а 310 – безоплатну вторинну правову допомогу. Працівниками Старовижівського бюро було прийнято 609 громадян, з яких 562 надано консультації, а 47 – безоплатну вторинну правову допомогу. Крім того, проведено 27 робочих зустрічей та круглих столів щодо покращення доступу до безоплатної правової допомоги, 7 тематичних заходів для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, безробітних, 10 лекцій в навчальних закладах, 5 виступів на сесіях органів місцевого самоврядування, 3 вуличні інформаційні акцій.

Директор місцевого центру наголосив на пріоритетах безоплатної правової допомоги на 2017 рік, подякував за довіру і партнерство представникам органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та усім присутнім, запросив до подальшої співпраці.

По закінченню заходу голова Старовижівської районної ради Юрій Кудацький та заступник голови Старовижівської РДА Петро Філюк відмітили позитивні результати діяльності Старовижівського бюро правової допомоги, подякували за спільну роботу та висловили надію на тісну співпрацю в подальшому.

Довідково:
Ковельський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел. (03352) 5-30-63, e-mail: kovel.volyn@legalaid.lt.ua
Старовижівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Стара Вижівка, вул. Незалежності, 52, тел. (03346) 2-14-75, e-mail: starovyzhivske@legalaid.lt.ua