назад

Пункти незламності – це місце, де можна не лише зігрітися чи зарядити гаджети, а й отримати безоплатну правову допомогу

У зв’язку зі збройним вторгненням російської федерації на територію України, загрозами блекауту та постійними відімкненнями споживачів від електромереж, в Україні запрацювали Пункти Незламності, які в цей складний час, стали важливим джерелом забезпечення базових соціальних потреб українців, де можна зігрітися, зарядити гаджети, отримати доступ до інтернету, воду чи ліки.  

Чи не постійна відсутність світла на Володимирщині перетворила Пункти Незламності на одні з найбільш відвідуваних місць.

Саме тому, 5 січня 2023 року фахівці Володимирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, спільно з Володимирською міською радою та представниками Благодійного Фонду «Рокада» Волинь організували широкомасштабний правопросвітницький захід для внутрнішньо переміщених осіб в Пункті Незламності,  що розташований в приміщенні Володимирського районного будинку культури, участь у якому взяло близько 100 осіб.

Головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Володимирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги пан Степан Слащук розповів учасникам заходу про реалізацію проєкту Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» та особливості земельної сфери в період дії воєнного стану.

Разом з тим, спільно з начальником відділу безоплатної правової допомоги  Володимирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олексієм Кірносовим учасники заходу мали можливість обговорити найпоширеніші питання, з якими вони зустрічаються у повсякденному житті, серед яких проблеми отримання статусу внутрішньо переміщеної особи, відновлення документів, отримання компенсації за зруйноване та пошкоджене майно, перетин державного кордону, оформлення соціальних виплат тощо та отримати відповіді на них.

Представники Благодійного Фонду «Рокада», своєю чергою, надали учасникам заходу гуманітарну допомогу.

Тож, як зазначив пан Володимир з Херсонщини, який у зв’язку з війною тимчасово проживає у місті Володимирі: «Було досить несподівано, що у Пункті Незламності, крім чаю, можна було отримати й правову допомогу. Для таких людей як я – це важливо, оскільки так ми розуміємо, що держава піклується про нас і намагається максимально допомогти, і для цього не обов’язково ходити у різні установи».