назад

Питання співпраці обговорили керівники Регіонального центру на засіданні у Нацполіції

SuR 2017 02 03 12 лютого у Головному управлінні Нацполіції області за участі директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олени ДЕМЧЕНКО та заступника директора Регіонального центру Валентини ВОЛОБУЄВОЇ відбулося засідання Регіональної робочої групи Громадської ради при МВС України.

Засідання з питань співпраці та взаємодії громадськості з органами, що координуються Міністром внутрішніх справ відбулося за присутності радника Міністра МВС України – голови Громадської ради при МВС Володимира МАРТИНЕНКА.

Регіональна робоча група на сьогодні налічує 27 чоловік. Серед них – правозахисники та громадські активісти, представники благодійних організацій та ЗМІ, ветеранських асоціацій та спілок учасників бойових дій. Їх мета – допомогти правоохоронцям у вирішенні наболілих питань стосовно забезпечення в регіоні публічного порядку та безпеки.

SuR 2017 02 03 2

Олена ДЕМЧЕНКО, директор Регіонального центру: «Хочу ще раз наголосити, що безоплатна вторинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя, і включає такі види правових послуг, як захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Організацію надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснюють регіональні та місцеві центри з надання БВПД».

Учасники обговорили ряд питань стосовно роботи поліції, визначили шляхи взаємодії громадськості з поліцією та іншими службами, що входять в структуру МВС. Присутні поділилися своїм баченням взаємодії громадськості та структурних служб МВС, роботи самої робочої групи та обговорили нагальні питання.

Довідково проРегіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103

 

Ще про цю подію Ви можете прочитати: «У Головному управлінні поліції області відбулось засідання Регіональної робочої групи Громадської ради при МВС України».