назад

Радник Міністра юстиції консультував громадян в рамках роботи мобільного пункту доступу до БПД на Здолбунівщині

gol

Сьогодні, 17 серпня, у селищі Мізоч, відповідно до розробленого графіку роботи мобільних точок доступу до системи БПД у населених пунктах Рівненської області, заступник директора Регіонального центру Сергій Іллюк, радник Міністра юстиції Андрій Помазанов та начальник ГТУЮ Іванна Смачило консультували місцевих жителів.

Основні питання, з якими зверталися жителі Мізоча, стосувалися, звичайно ж, земельних правовідносин: рейдерського захоплення земельних ділянок, укладення та реєстрація договорів оренди, вирішення земельних спорів, порядку отримання земельної ділянки тощо. 

Окрім того, не менш актуальними є питання оформлення спадщини, отримання пенсії померлої дружини чи чоловіка, перерахунок субсидій та ін.

1

Після прийому громадян представники системи БПД, Мін’юсту та ГТУЮ провели зустріч з працівниками сільських рад Здолбунівського району. Зокрема, представників сільських рад повідомили, що з метою боротьби з рейдерством в Україні Міністр юстиції Павло Петренко ініціював створення оперативних штабів, які реагуватимуть на спроби захоплення землі чи зібраного збіжжя, а в сільських радах працюватимуть мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги з метою консультування громадян щодо можливих рейдерських атак. Окрім того, представники сільрад наголосили на проблемах, які не вирішуються впродовж тривалого часу. Зокрема, вони стосуються земельних відносин, правового регулювання використання водних об’єктів та об’єктів нерухомості.

2

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).