назад
17.08.17

В.о. директора Координаційного центру перебуває з робочим візитом на Чернігівщині

IMG 6065Сьогодні, 17 серпня, з одноденним візитом на Чернігівщині перебуває в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк. Тут він зустрінеться з колективами центрів та бюро правової допомоги, адвокатами, які співпрацюють із системою БПД, візьме участь у прийомі громадян та заходах для ЗМІ.

Робочий візит Олексія Бонюка розпочався із наради з директорами регіонального та місцевих центрів з надання БВПД Чернігівської області.На ній обговорювалися зрушення в розвитку системи надання безоплатної правової допомоги, питання залучення перекладачів для надання безоплатно вторинної правової допомоги особам з вадами слуху, оплати праці працівників системи та адвокатів, які співпрацюють з центрами за контрактами.

Разом із директоркою Регіонального центру з надання БВПД Чернігівської області Іриною Протченко в.о. директора Координаційного відвідали Чернігівський місцевий центр з надання БВПД. Говорили про ключові правові питання, які турбують мешканців; обговорювали й співпрацю з місцевою владою та територіальною громадою.

За інформацією місцевого центру, з понад 3803 клієнтів, які звернулися до нього за поточний рік, понад 3271 потребували та отримали роз’яснення і консультації з правових питань. Трохи більше п’ятиста осіб подали письмове звернення щодо необхідності отримання вторинної правової допомоги, з яких 490 особам був призначений адвокат для здійснення представництва інтересів у судах та інтереси ще 20 осіб представляли працівники місцевого центру та бюро правової допомоги. Фахівці центру розповіли про гарну співпрацю з партнерськими організаціями, про взаємодію з сільськими радами та укладені з ними меморандуми про співпрацю, а також поділилися успіхами в інформуванні мешканців регіону про можливості отримання безоплатної правової допомоги.

Олексій Бонюк також поспілкувався з відвідувачами центру, з’ясувавши задоволеність організацією роботи центру та наданою правовою допомогою.

Відбулася й зустріч із адвокатами, які надають БВПД у Чернігівській області. Участь у ній взяла також Голова Ради адвокатів Чернігівської області Галина Якуба. Адвокати обговорили питання створення у майбутньому на Чернігівщині офісів громадського захисту, функціонування інституту наставництва в адвокатурі, необхідності запровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах, проведення навчань з підвищення кваліфікації.

IMG 6049

IMG 6056

Також сьогодні заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, в.о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко, директор Чернігівського місцевого центру Володимир Бобруйко та начальник Головного територіального управляння юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, відвідали Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України. Тут вони спілкувався з військовослужбовцями з правових питань та надавали консультації.

20800069 1674921039186086 5377558768087267347 n

Цього ж дня відбулася підсумкова прес-конференція для журналістів місцевих ЗМІ. Під час неї в.о. директора Координаційного центру розповів журналістам про функціонування та розвиток системи БПД в Україні, зокрема, позитивно оцінив рівень надання безоплатної правової допомоги на Чернігівщині. Учасниками прес-конференції стали й громадяни, які поділилися досвідом того, як вони змогли відстояти свої права завдяки системі безоплатної правової допомоги, а також подякували команді системи за якісну роботу, оперативність, підтримку й розуміння.

20915496 1675063945838462 5693459641924235070 n

Учора Олексій Бонюк мав відрядження до Кропивницького, де зустрівся із місцевими колективами каманди системи БПД в Україні, адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, провів прийом кропивничан. 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook              YouTube YouTube              Google Google+  тTwitter