назад

Реалізація «Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» на Чернігівщині

Для жителів села Величківка Менської об’єднаної територіальної громади, в межах реалізації проєкту «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» та з метою підняття правової обізнаності населення проведено ряд правопросвітницьких заходів.
Директор Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Колос та начальник відділу безоплатної правової допомоги Менського МЦ з надання БВПД Олена Драгун забезпечили роботу пункту доступу до безоплатної правової допомоги у селі Величківка Менської об’єднаної територіальної громади, провели правопросвітницький захід, робочу зустріч зі старостою села та здійснили вуличне інформування серед місцевих мешканців.
Сьогодні серед населення є досить актуальними земельні питання. Приватні землекористувачі на практиці стикаються з деякими проблемами, отже для їх вирішення дуже важливо щоб люди знали свої права та дотримувались встановлених законодавством норм. Тож, під час зустрічі із мешканцями громади, присутніх було проінформовано про основні зміни в земельному законодавстві України під час дії воєнного стану.
По завершенню заходу відбулось консультування місцевого населення з правових питань. В рамках роботи консультаційного пункту всі бажаючі отримали роз’яснення з питань земельного, спадкового, житлового, трудового та іншого цивільного законодавства в індивідуальному порядку та в межах чинного законодавства.
Також, в рамках візиту, було проведено робочу зустріч зі старостою Величківського старостинського округу Яковенко Тетяною Михайлівною під час якої обговорили перспективи взаємодії і напрямки співпраці щодо поширення інформації про безоплатну правову допомогу, проведення спільних правопросвітницьких заходів та перенаправлення осіб, що мають питання правового характеру до Менського місцевого центру з надання БВПД.
А на завершення, для відвідувачів старостату були залишені буклети з питань земельного законодавства із зазначеною контактною інформацією.
В ході робочого візиту працівники Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели вуличне інформування серед жителів села Величківка з питань земельного законодавства та довели до відома інформацію про безоплатну правову допомогу і послуги, які можна отримати звернувшись до Менського місцевого центру з надання БВПД.
Нагадуємо, що фахова правова допомога надається Менським місцевим центром з надання БВПД з 8-00 год. до 17-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Титаренка С., буд. 6а, тел.: (0244) 3-30-01.
У разі якщо Ви потребуєте роз’яснень  зверніться до контактного центру системи  безоплатної правової допомоги за номером 0-800-213-103. Контакт-центр працює щодня — пн-пт з 8:00 до 19:00, сб-нд з 9:00 до 18:00 за київським часом. Для з’єднання з оператором у голосовому меню потрібно натиснути 3.